Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Balaton / Blog / Sajtóközlemény / Balatonföldvári Kukorica Csárda áttért a tisztán megújuló energia forrásokra

Balatonföldvári Kukorica Csárda áttért a tisztán megújuló energia forrásokra

Balatonföldvári Kukorica Csárda áttért a tisztán megújuló energia forrásokra információk

Hoffman Hotel Kft. tulajdonában lévő Kukorica Csárda a KEOP-4.10.0/A/12 pályázat keretében 12 720 000 Ft Európai Uniós támogatást nyert el energetikai rendszerének teljes körű korszerűsítésére. Az üzemeltető célja a beruházással a balatonföldvári turisztikai létesítmény energiaköltségeinek csökkentése mellett az, hogy az egyik mintaprojektje legyen e térségben a megújuló energia felhasználásnak. A beruházásnak köszönhetően a Kukorica Csárda teljes energia ellátó rendszere megújult, így a napi szintű energiaszükséglet megújuló energiaforrásokból biztosíthatóvá vált.

Hoffmann Hotel Kft. több évtizede sikeresen működteti a balatonföldvári Kukorica Csárdát, mely turisztikai komplexumként éves szinten jelentős mennyiségű energiát használ fel hűtésre, fűtésre, illetve vízmelegítésre. A folyamatosan emelkedő vendégszám egyre magasabb energia szükségletet igényel, így a vállalkozás tulajdonosai az Európai Unió által támogatott keretből teljes körű korszerűsítést hajtott végre.
A fejlesztés során üzembe állt egy megújuló energiaforrások felhasználását lehetővé tevő, a használati meleg vizet teljes egészében biztosító HERZ Firematic BioControl rendszer, mely egy különálló épületrészben került elhelyezésre, közvetlenül a csárda mellett. A rendszer fa apríték tüzelésű kazánból, egy automata csigaműves tüzelőanyag kiszállító rendszerből, és egy fűtési puffer-tárolóból áll. Ezen túlmenően a projekt keretében a DNY-i tájolású tetőfelületre HERZ Sunstar Standard síkkollektor került telepítésre, mely biztosítja a napenergia befogását és az így nyert napenergia hasznosítását. A csárda megújított energiarendszere teljes mértékben megfelel az Európai Unió megújuló energia felhasználására vonatkozó elvárásainak.

Kitűnő magyaros ételek a Kukorica Csárdában:
A Kukorica Csárda frekventált helyen közvetlenül a 7-es főút mellett található Balatonföldváron a 120-as kilométerkőnél. Állandó programoknak, a változatos és finom ételeknek köszönhetően a legjobb hely a magyaros ízeket és a jó hangulatot kedvelőknek. Specialitásuk között szerepel a Vason sült csárdapecsenye kukoricalepénnyel, és a báránypörkölt házi galuskával is.

Ezen fejlesztés megvalósításával a csárda üzemeltetői példaértékű energiafelhasználást valósítottak meg a balatoni régióban.
 
A sajtóanyagot köszönjük a The Guidency csapatának.


Fizetett hirdetés

Kapcsolódó

Kerthelység
Kukorica Csárda

Kóstolja meg nálunk a Balaton part legfinomabb gulyáslevesét...

Még több Blog Balatonnál

ARTplacc 2013 Müllner Dóra & Kálmán Emese
ARTplacc 2013 Összefoglaló

Az idei ARTplacc 5 napja alatt 100 művész 500 műalkotását 5000 látogató tekintette meg, amiért ...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Máj 21

Nemzetközi Nordic Walking találkozó és verseny Debrecen
INTERNATIONAL NORDIC WALKING FESTIVAL AND RACE 21-22. May 2022 Debrecen
Debrecen

Máj 20

2022.05.20-ÁN PÉNTEK ESTI CLASSIC BEAT BAND BULI A TÖRIBEN
2022.05.20-ÁN PÉNTEK ESTI CLASSIC BEAT BAND BULI A TÖRIBEN
Budapest

Máj 20

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Balaton

    

Partnereink
Facebook