Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Balaton / Blog / Sajtóközlemény / Balatonföldvári Kukorica Csárda áttért a tisztán megújuló energia forrásokra

Balatonföldvári Kukorica Csárda áttért a tisztán megújuló energia forrásokra

Balatonföldvári Kukorica Csárda áttért a tisztán megújuló energia forrásokra információk

Hoffman Hotel Kft. tulajdonában lévő Kukorica Csárda a KEOP-4.10.0/A/12 pályázat keretében 12 720 000 Ft Európai Uniós támogatást nyert el energetikai rendszerének teljes körű korszerűsítésére. Az üzemeltető célja a beruházással a balatonföldvári turisztikai létesítmény energiaköltségeinek csökkentése mellett az, hogy az egyik mintaprojektje legyen e térségben a megújuló energia felhasználásnak. A beruházásnak köszönhetően a Kukorica Csárda teljes energia ellátó rendszere megújult, így a napi szintű energiaszükséglet megújuló energiaforrásokból biztosíthatóvá vált.

Hoffmann Hotel Kft. több évtizede sikeresen működteti a balatonföldvári Kukorica Csárdát, mely turisztikai komplexumként éves szinten jelentős mennyiségű energiát használ fel hűtésre, fűtésre, illetve vízmelegítésre. A folyamatosan emelkedő vendégszám egyre magasabb energia szükségletet igényel, így a vállalkozás tulajdonosai az Európai Unió által támogatott keretből teljes körű korszerűsítést hajtott végre.
A fejlesztés során üzembe állt egy megújuló energiaforrások felhasználását lehetővé tevő, a használati meleg vizet teljes egészében biztosító HERZ Firematic BioControl rendszer, mely egy különálló épületrészben került elhelyezésre, közvetlenül a csárda mellett. A rendszer fa apríték tüzelésű kazánból, egy automata csigaműves tüzelőanyag kiszállító rendszerből, és egy fűtési puffer-tárolóból áll. Ezen túlmenően a projekt keretében a DNY-i tájolású tetőfelületre HERZ Sunstar Standard síkkollektor került telepítésre, mely biztosítja a napenergia befogását és az így nyert napenergia hasznosítását. A csárda megújított energiarendszere teljes mértékben megfelel az Európai Unió megújuló energia felhasználására vonatkozó elvárásainak.

Kitűnő magyaros ételek a Kukorica Csárdában:
A Kukorica Csárda frekventált helyen közvetlenül a 7-es főút mellett található Balatonföldváron a 120-as kilométerkőnél. Állandó programoknak, a változatos és finom ételeknek köszönhetően a legjobb hely a magyaros ízeket és a jó hangulatot kedvelőknek. Specialitásuk között szerepel a Vason sült csárdapecsenye kukoricalepénnyel, és a báránypörkölt házi galuskával is.

Ezen fejlesztés megvalósításával a csárda üzemeltetői példaértékű energiafelhasználást valósítottak meg a balatoni régióban.
 
A sajtóanyagot köszönjük a The Guidency csapatának.


Fizetett hirdetés

Kapcsolódó

Kerthelység
Kukorica Csárda

Kóstolja meg nálunk a Balaton part legfinomabb gulyáslevesét...

Még több Blog Balatonnál

ARTplacc 2013 Müllner Dóra & Kálmán Emese
ARTplacc 2013 Összefoglaló

Az idei ARTplacc 5 napja alatt 100 művész 500 műalkotását 5000 látogató tekintette meg, amiért ...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Okt 01

CLASSIC BEAT CLUB
CLASSIC BEAT CLUB 2022. október 01-én, szombaton 18:00-22:00 a Fővárosi Művelődési Házban ........
Budapest

Szep 27

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Szep 27

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Balaton

    

Partnereink
Facebook