Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Balaton / Blog / Sajtóközlemény / ARTplacc 2013 Összefoglaló

ARTplacc 2013 Összefoglaló

ARTplacc 2013 Összefoglaló képek

  • ARTplacc 2013 Müllner Dóra & Kálmán Emese - ARTplacc 2013 Összefoglaló
  • ARTplacc 2013 Müllner Dóra & Kálmán Emese - ARTplacc 2013 Összefoglaló
  • ARTplacc 2013 Müllner Dóra & Kálmán Emese - ARTplacc 2013 Összefoglaló
  • ARTplacc 2013 Müllner Dóra & Kálmán Emese - ARTplacc 2013 Összefoglaló

ARTplacc 2013 Összefoglaló információk

Félezer élmény

Összefoglaló a 2013-as tihanyi ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztiválról

Az idei ARTplacc 5 napja alatt 100 művész 500 műalkotását 5000 látogató tekintette meg, amiért a szervezők köszönetet mondanak a résztvevő alkotóknak, közreműködőknek és természetesen a közönségnek is, amiért figyelmével kitüntette a fesztivált.
 
Az ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál harmadik alkalommal hozta össze a hazai kortárs képzőművészeti galériák és intézmények legjavát. A fesztivál alkalmat adott arra, hogy a közönség találkozzon a legfrissebb kortárs képzőművészettel és emellett más művészeti ágak programjain is kikapcsolódhasson.  A “Legyél te is műgyűjtő” kampánnyal pedig lehetőséget nyújtott arra, hogy leendő kortárs gyűjteményének alapját hétről-hétre megnyerje egy-egy szerencsés kultúrakedvelő.
 
Az ARTplacc 2013-ban a Nagyon Balaton rendezvénysorozattal együttműködésben valósult meg. A teljes Balaton Régiót érintő, nagyszabású programsorozat keretében három nap alatt tucatnyi helyszínen zajlottak a koncertek, a sport-, családi- és gyerekprogramok.
 
A szervezők szándéka szerint a félszigetre látogatók és az itt nyaralók számára az ARTplacc egy három fő helyszínen zajló, izgalmas nyári összművészeti fesztivál, ahol a közönség fesztelenül, oldott környezetben kerülhet közelebb a kortárs kulturális produkciókhoz. A fesztivál programját interaktív installációk, múzeumpedagógiai programok és rendszeres tárlatvezetések is színesítették.
Jövőre, a már meglévő együttműködések folytatásával és az új ötletek beépítésével, az idén jól bevált helyszíneken szeretnék a fesztivált kelet-közép-európai regionális rangra emelni.
 

GALÉRIAplacc Tihanyrévnél

Idén új helyszínre került a kortárs galériák kiállításának és vásárának otthont adó GALÉRIAplacc: a révhez való közelsége hozzájárult ahhoz, hogy a fesztivál a Balaton déli partján időzők körében is vonzó kulturális programmá vált. Az ARTplacc szakmai partnere a Kortárs Galériák Egyesülete, kiállítói a Deák Erika Galéria, a DovinGaléria, az ErdészGaléria, a Faur Zsófi Galéria, az osztrák Gaudens Pedit Galéria, az Inda Galéria, az Inventio Arts, a kArtonGaléria, a Molnár Ani Galéria, a Mono Galéria, a NessimGaléria, a NextArtGaléria, a VárfokGaléria, a Vass-gyűjtemény és az Art Quarter Budapest voltak.
 

FOTÓplacc a Pisky sétányon

Új helyszínként sikeresen debütált az Apátsághoz vezető páratlan panorámájú Pisky sétányon kialakított FOTÓplacc. Itt a LÉTKÉPEK - kortárs fotográfusok villanófényben című csoportos fotókiállítás keretében, Áfrány Gábor, Csontó Lajos, Dobos Tamás, Ember Sári, Gőbölyös Luca, Puklus Péter, Telek Balázs és Varga Tamás munkáiból válogatott kiállítással találkozhatott a közönség. A tárlat rendezője Surányi Mihály volt. A kiállítást Bordács Andrea esztéta nyitotta meg augusztus 16-án.
 

Land art a kikötőben -- Koronczi Endre: Ploubuter Park

Az ARTplacc egyik emblematikus alkotása Koronczi Endre Ploubuter Park című installációja az egyik fő helyszínen, a KIKÖTŐplaccon lengedezett, hasonló című videója pedig a crosstalk video art festival programjában kapott helyet.
 

KIKÖTŐplacc: installáció, videoművészet, kiállítás, filmvetítés, koncert, színház, irodalom

A KIKÖTŐplacc a pécsi, az egri és a budapesti művészeti egyetemek hallgatói által készített kültéri szobrokon, installációkon és a videoművészeti áttekintésen túl is gazdag programkínálattal várta a látogatókat. A hajókikötő szomszédságában, az 1923-ban épült Sport Szállóban kapott helyet a Kitchen BudapestMagyarország szubjektív atlasza kiállítása. A vízparti, árnyas Olvasóligetben a víz mellett ejtőzve lapozhattunk fel művészeti albumokat, kortárs gyerekirodalmat, magyar és idegen nyelvű köteteket. Délutánonként jógával és irodalmi beszélgetésekkel számítottunk a közönség figyelmére; Varró Dánielt és Szvoren Edinát is halgathatta a közönség. A sötétedés utáni programok közül a színházi előadások (A Grönholm-módszer Baksa Imre illetve a Kicsi Nyuszi Hopp Hopp Pelsőczy Réka rendezésében) és a Vízimozi vetítései is nagy népszerűségnek örvendtek.
 
A fesztivál zenei fellépői között ismert és feltörekvő fiatal előadók egyaránt szerepeltek a soul-jazz-funk vonaltól a barokk popig, koncertezett nálunk a The Qualitons és a 40 Days is.
 
 Sajtóanyagért köszönet a Müllner & Kálmán PR csapatának!
Fotók: Müllner Dóra & Kálmán Emese
A fesztivál főtámogatója az OTP Bank Nyrt.
 
Az ARTplacc főszervezője a Mono Concept.
web: www.artplacc.hu
fb: facebook.com/artplaccfesztival


Fizetett hirdetés

Még több Blog Balatonnál

Balatonföldvári Kukorica Csárda áttért a tisztán megújuló energia forrásokra

Balatonföldvári Kukorica Csárda áttért a tisztán megújuló enegriaforrások felhasználására az Eu...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Aug 08

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Aug 08

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Balaton

    

Partnereink
Facebook