Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Balaton / Blog / Sajtóközlemény / ARTplacc 2013 Összefoglaló

ARTplacc 2013 Összefoglaló

ARTplacc 2013 Összefoglaló képek

  • ARTplacc 2013 Müllner Dóra & Kálmán Emese - ARTplacc 2013 Összefoglaló
  • ARTplacc 2013 Müllner Dóra & Kálmán Emese - ARTplacc 2013 Összefoglaló
  • ARTplacc 2013 Müllner Dóra & Kálmán Emese - ARTplacc 2013 Összefoglaló
  • ARTplacc 2013 Müllner Dóra & Kálmán Emese - ARTplacc 2013 Összefoglaló

ARTplacc 2013 Összefoglaló információk

Félezer élmény

Összefoglaló a 2013-as tihanyi ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztiválról

Az idei ARTplacc 5 napja alatt 100 művész 500 műalkotását 5000 látogató tekintette meg, amiért a szervezők köszönetet mondanak a résztvevő alkotóknak, közreműködőknek és természetesen a közönségnek is, amiért figyelmével kitüntette a fesztivált.
 
Az ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál harmadik alkalommal hozta össze a hazai kortárs képzőművészeti galériák és intézmények legjavát. A fesztivál alkalmat adott arra, hogy a közönség találkozzon a legfrissebb kortárs képzőművészettel és emellett más művészeti ágak programjain is kikapcsolódhasson.  A “Legyél te is műgyűjtő” kampánnyal pedig lehetőséget nyújtott arra, hogy leendő kortárs gyűjteményének alapját hétről-hétre megnyerje egy-egy szerencsés kultúrakedvelő.
 
Az ARTplacc 2013-ban a Nagyon Balaton rendezvénysorozattal együttműködésben valósult meg. A teljes Balaton Régiót érintő, nagyszabású programsorozat keretében három nap alatt tucatnyi helyszínen zajlottak a koncertek, a sport-, családi- és gyerekprogramok.
 
A szervezők szándéka szerint a félszigetre látogatók és az itt nyaralók számára az ARTplacc egy három fő helyszínen zajló, izgalmas nyári összművészeti fesztivál, ahol a közönség fesztelenül, oldott környezetben kerülhet közelebb a kortárs kulturális produkciókhoz. A fesztivál programját interaktív installációk, múzeumpedagógiai programok és rendszeres tárlatvezetések is színesítették.
Jövőre, a már meglévő együttműködések folytatásával és az új ötletek beépítésével, az idén jól bevált helyszíneken szeretnék a fesztivált kelet-közép-európai regionális rangra emelni.
 

GALÉRIAplacc Tihanyrévnél

Idén új helyszínre került a kortárs galériák kiállításának és vásárának otthont adó GALÉRIAplacc: a révhez való közelsége hozzájárult ahhoz, hogy a fesztivál a Balaton déli partján időzők körében is vonzó kulturális programmá vált. Az ARTplacc szakmai partnere a Kortárs Galériák Egyesülete, kiállítói a Deák Erika Galéria, a DovinGaléria, az ErdészGaléria, a Faur Zsófi Galéria, az osztrák Gaudens Pedit Galéria, az Inda Galéria, az Inventio Arts, a kArtonGaléria, a Molnár Ani Galéria, a Mono Galéria, a NessimGaléria, a NextArtGaléria, a VárfokGaléria, a Vass-gyűjtemény és az Art Quarter Budapest voltak.
 

FOTÓplacc a Pisky sétányon

Új helyszínként sikeresen debütált az Apátsághoz vezető páratlan panorámájú Pisky sétányon kialakított FOTÓplacc. Itt a LÉTKÉPEK - kortárs fotográfusok villanófényben című csoportos fotókiállítás keretében, Áfrány Gábor, Csontó Lajos, Dobos Tamás, Ember Sári, Gőbölyös Luca, Puklus Péter, Telek Balázs és Varga Tamás munkáiból válogatott kiállítással találkozhatott a közönség. A tárlat rendezője Surányi Mihály volt. A kiállítást Bordács Andrea esztéta nyitotta meg augusztus 16-án.
 

Land art a kikötőben -- Koronczi Endre: Ploubuter Park

Az ARTplacc egyik emblematikus alkotása Koronczi Endre Ploubuter Park című installációja az egyik fő helyszínen, a KIKÖTŐplaccon lengedezett, hasonló című videója pedig a crosstalk video art festival programjában kapott helyet.
 

KIKÖTŐplacc: installáció, videoművészet, kiállítás, filmvetítés, koncert, színház, irodalom

A KIKÖTŐplacc a pécsi, az egri és a budapesti művészeti egyetemek hallgatói által készített kültéri szobrokon, installációkon és a videoművészeti áttekintésen túl is gazdag programkínálattal várta a látogatókat. A hajókikötő szomszédságában, az 1923-ban épült Sport Szállóban kapott helyet a Kitchen BudapestMagyarország szubjektív atlasza kiállítása. A vízparti, árnyas Olvasóligetben a víz mellett ejtőzve lapozhattunk fel művészeti albumokat, kortárs gyerekirodalmat, magyar és idegen nyelvű köteteket. Délutánonként jógával és irodalmi beszélgetésekkel számítottunk a közönség figyelmére; Varró Dánielt és Szvoren Edinát is halgathatta a közönség. A sötétedés utáni programok közül a színházi előadások (A Grönholm-módszer Baksa Imre illetve a Kicsi Nyuszi Hopp Hopp Pelsőczy Réka rendezésében) és a Vízimozi vetítései is nagy népszerűségnek örvendtek.
 
A fesztivál zenei fellépői között ismert és feltörekvő fiatal előadók egyaránt szerepeltek a soul-jazz-funk vonaltól a barokk popig, koncertezett nálunk a The Qualitons és a 40 Days is.
 
 Sajtóanyagért köszönet a Müllner & Kálmán PR csapatának!
Fotók: Müllner Dóra & Kálmán Emese
A fesztivál főtámogatója az OTP Bank Nyrt.
 
Az ARTplacc főszervezője a Mono Concept.
web: www.artplacc.hu
fb: facebook.com/artplaccfesztival


Fizetett hirdetés

Még több Blog Balatonnál

Balatonföldvári Kukorica Csárda áttért a tisztán megújuló energia forrásokra

Balatonföldvári Kukorica Csárda áttért a tisztán megújuló enegriaforrások felhasználására az Eu...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Okt 08

XVI. Budapesti Oldtimer Show
16. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show.
Budapest

Szep 27

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Szep 27

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Balaton

    

Partnereink
Facebook