Bezárás
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Balaton / Blog / Sajtóközlemény / Balatonföldvári Kukorica Csárda áttért a tisztán megújuló energia forrásokra

Balatonföldvári Kukorica Csárda áttért a tisztán megújuló energia forrásokra

Balatonföldvári Kukorica Csárda áttért a tisztán megújuló energia forrásokra információk

Hoffman Hotel Kft. tulajdonában lévő Kukorica Csárda a KEOP-4.10.0/A/12 pályázat keretében 12 720 000 Ft Európai Uniós támogatást nyert el energetikai rendszerének teljes körű korszerűsítésére. Az üzemeltető célja a beruházással a balatonföldvári turisztikai létesítmény energiaköltségeinek csökkentése mellett az, hogy az egyik mintaprojektje legyen e térségben a megújuló energia felhasználásnak. A beruházásnak köszönhetően a Kukorica Csárda teljes energia ellátó rendszere megújult, így a napi szintű energiaszükséglet megújuló energiaforrásokból biztosíthatóvá vált.

Hoffmann Hotel Kft. több évtizede sikeresen működteti a balatonföldvári Kukorica Csárdát, mely turisztikai komplexumként éves szinten jelentős mennyiségű energiát használ fel hűtésre, fűtésre, illetve vízmelegítésre. A folyamatosan emelkedő vendégszám egyre magasabb energia szükségletet igényel, így a vállalkozás tulajdonosai az Európai Unió által támogatott keretből teljes körű korszerűsítést hajtott végre.
A fejlesztés során üzembe állt egy megújuló energiaforrások felhasználását lehetővé tevő, a használati meleg vizet teljes egészében biztosító HERZ Firematic BioControl rendszer, mely egy különálló épületrészben került elhelyezésre, közvetlenül a csárda mellett. A rendszer fa apríték tüzelésű kazánból, egy automata csigaműves tüzelőanyag kiszállító rendszerből, és egy fűtési puffer-tárolóból áll. Ezen túlmenően a projekt keretében a DNY-i tájolású tetőfelületre HERZ Sunstar Standard síkkollektor került telepítésre, mely biztosítja a napenergia befogását és az így nyert napenergia hasznosítását. A csárda megújított energiarendszere teljes mértékben megfelel az Európai Unió megújuló energia felhasználására vonatkozó elvárásainak.

Kitűnő magyaros ételek a Kukorica Csárdában:
A Kukorica Csárda frekventált helyen közvetlenül a 7-es főút mellett található Balatonföldváron a 120-as kilométerkőnél. Állandó programoknak, a változatos és finom ételeknek köszönhetően a legjobb hely a magyaros ízeket és a jó hangulatot kedvelőknek. Specialitásuk között szerepel a Vason sült csárdapecsenye kukoricalepénnyel, és a báránypörkölt házi galuskával is.

Ezen fejlesztés megvalósításával a csárda üzemeltetői példaértékű energiafelhasználást valósítottak meg a balatoni régióban.

A sajtóanyagot köszönjük a The Guidency csapatának.